Oct 10, 2011
Knutstorp SSM 2011

Knutstorp SSM 2011

I Modsport var Joakim Granfors så överlägsen att racet nästan saknade spänning. Han har en enormt välbyggd bil som går som ett skållat troll och så är han rätt skaplig på att ratta också.

Han vann första racet med åtta sekunder före Jaan Tolli och Mats Anstrin, trots att detta är Tollis hemmabana! I Modsport II gjorde Arne Parnheden comeback och vann direkt före Marcus Stålheim och Bo Johansson. I Modsport III vann Anders Edlund före Ola Åkesson och Peter Simons. Andra racet bjöd på lite mera spänning och fight, förutom att Granfors drog i från ännu mer i toppen... Han vann med 11 sekunder, men bakom honom var det tätt. Stefan Pfister kom tvåa och Sten Jarl trea, men efter protester flyttades Jarl ned ett par hack och Anstrin blev trea i stället. I Modsport II vann Parnheden igen före Stålheim med Michael Öhrström som trea. I Modsport III vann Åkesson före Simons. Gamle kämpen Ola Johansson, som gjort comeback i år, fick återigen vända hem med trasig bil. - Jag fick inte ordning på bränsletrycket och jag måste erkänna att jag nog har tappat suget att köra racing. Det är dags att lägga hjälmen på hyllan. Bilen är till salu, sa Johansson.

Bengt-Åke Gustavsson Racefoto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Så till helgen så var det Svenskt Sportvagnsmeeting på Knutstorp där Modsport även ingår.
Kom ner med ny svarvade bromsskivor, så första passet blev att bromsa in dom.
Kval på Lördag morgon, råkade hamna mitt i all trafik så man fick attackera för fullt för att komma förbi klungan så att man fick ett fritt varv, fick ett fritt varv och lyckades sätta en tid som räckte till pole (1.01,5) före Anstrin i en 997 cup, Tolli i sin Boxter och Mattsson i sin Chevron GR8 (som är så jävla läcker).
I race 1 så flög Anstrin förbi som en raket i starten, otroligt vad snabba 911:orna är i starten, hade inte spelat någon roll hur bra start jag gjort så hade jag inte hängt med .
Nåväl, uppvaktade honom flitigt fram till idioten, visste inte riktigt var jag skulle lägga mig för att irritera honom mest så jag la mig på yttern, och när vi hade svängt klart där så var jag helt plötsligt före så nu gjorde det inte så mycket att jag tappade starten .
Väl förbi så var racet för mig inte så upphetsande utan kunde rulla i mål 8 sekunder före Tolli som oxå tog sig förbi Anstrin.

I race 2 hade jag återigen pole men nu före Mattsson i sin läckra Chevron GR8 så hotet från startsnabba 911:or var inte aktuellt. Fick en bra start och låg på hårt direkt, lite för hårt över NGK-krönet där det bjöds på både sladd och retur men det var inom hanterbara mängder. Även detta race blev lite tråkigt, vann med 11 sek före Stefan Pfister i en Lotus Europa.

Summa sumarum så kan jag köra fullt i 4-5 varv sedan blir bilen för varm <100°, kunde som tur va slå av på takten och växla vid 7000-8000 istället för 9000 så det blir att försöka mappa fram en ny mapp som inte genererar lika mycket värme, ska till Arboga och göra det kl:15 idag så får vi se hur det går. Får väl ha denna mapp som "kvalmapp" .

/Joakim "Kimmen" Granfors 

Skrivet av: Fredrik