Nov 23, 2015
Racefotos bilder

Racefotos bilder

Racefoto är enastående energiska när det gäller att dokumentera Svensk Motosport. Bengt-Åce Gustavsson och Hannele Björemo åker på nästan alla race-tävlingar som körs i Sverige. Deras sommarprogram är helt spikat och de tävlingar de missar är då det körs tävlingar på två banor samtidigt.

Racefoto dokumenterar varje tävling på ett komplett sätt. Det är mycket bra bilder och text. Deras bilder finns hos SPVM, men det visste du väl redan. Där finns till exempel alla bilder på Modsport sedan 2007. Sök på länken ”Modsport” och sedan på ”Bildgalleri” så hittar du alla bilderna grupperade per år och tävling. Direktlänk enligt nedan. Bilderna här till höger är exempel från den senaste tävlingen i Falkenberg.

http://www.spvm.se/gallerimodsport.html

Bengt-Åce är en racingentusiast utöver det vanliga, så förutom att löpande dokumentera åt klubbar och team vad som händer på svenska racingbanor så driver han ”Kooperativet Arbetsmyran”, vars främsta uppgift är att skapa en databas med information och alla resultat från Svensk Motorsport sedan 1922 och framåt. Summan av detta idoga arbete finns att beskåda på webbsidan ”Svensk Racing”.

www.svenskracing.se

 

 

Text Racestripe: Gunar Johansson

 

Skrivet av: Racestripe