Sep 15, 2015
Modsportmästarna för 2015 är korade

Modsportmästarna för 2015 är korade

I helgen kördes den sista tävlingen för Modsport. Vid tävlingarna i Falkenberg skulle mästarna i de tre klasserna utses. Efter Mattias Anderssons benbrott, blev det en öppen affär och ett flertal förare hade chansen att vinna Modsport I. I Modsport II har Hampus Rydman kört stabilt under hela året och han hade mästerskapstiteln redan klar. I Modsport III var oklart och flera förare hade chansen. Många var med och krigade om titlarna och många vara nära men hade otur. Men bara en mästare kunde utses i varje klass. I slutändan är det den förare som har mest poäng, efter den sista tävlingen, som vinner. Nedan några korta intervjuer med årets tre klassegrare. Ett längre reportage från Falkenberg Classic kommer senare.

MODSPORT I  - Andreas Boström BMW M3 GTR

Vad är känslan?

- Det här känns kul! Jag gav upp hoppet om totalsegern redan när jag missade den första deltävlingen på Mantorp, då bilen inte hann bli klar. Efter punkteringen på Knutstorp kändes det helt kört. Men sedan var det andra omständigheter som gjorde att jag bjöds in i matchen igen.

Hur tycker du den här helgen gått?

- Det har det gått rätt bra. Vi har provat nya däck. Jag hade lite sämre fart i kvalet och i det första racet, än vad jag räknat med. Vi hade inte riktigt hunnit ställa in bilen efter de nya däcken. Det gäller att få upp rätt temperatur och i det andra racet gick det riktigt bra.

Vad händer nästa säsong?

- Rakt upp och ned så gäller det ju att försvara årets titel. Andra kommer säkert att skruva på sina bilar, så det måste ju jag också göra.

Totalt sett måste du vara riktigt nöjd, du kommer med en helt nybyggd bil och vinner det första året?

- Absolut, bilen har ju gått helt klockrent! Teamet har gjort ett mycket bra jobb och där finns många års erfarenhet.

 

MODSPORT II  - Hampus Rydman Ginetta G50 GT4

Du har blivit mästare i kostym, när var det klart att du vunnit serien för Modsport II?

- Det blev klart efter andra racet på Karlskoga. Fram till Karlskoga har det hade blivit flera segrar eller andra pallplatser hela tiden. Den här helgen gick det inte så bra. I går körde jag av när det blev problem med en varvning och karambolage. Eftersom jag inte hade alla delar för att reparera bilen kom jag inte till start idag. Men eftersom jag redan var klar mästare kunde jag lugnt sitta på läktaren och titta på de andra.

 

Vad är det som gjorde att du kunde ta hem segern?

- Det är nog en kombination av bilen, teamet och föraren. Redan förra året körde vi i Swedish GT, men då gick det mesta sönder hela tiden. Bilen var ny och vi hade inte riktig koll på prylarna och vi tvingades bryta många race. I år har det fungerat bättre och jag har kunnat ta mig i mål i många race. Det har gått fort när bilen fungerat.

 

Nästa år vad händer då`?

- Vi vet inte än, men Modsport är en intressant klass. Vi kommer nog att behålla bilen. Vi har inte riktigt bestämt oss, men det är fullt möjligt att det blir Modsport nästa år också.

 

 MODSPORT III  - Fredrik Hedberg  Porsche 944

Hur har den här säsongen varit?

- Det var inte tänkt att vi skulle köra Modsport över huvudtaget . SSK och Modsport körde de två första racen tillsammans och då körde bror i SSK och jag i Modsport.  Det har ju gått rätt så bra, så att vi blev tvungna att komma hit när det fanns chans att vinna hela serien. Vi körde inte på Gälleråsen men skall dit om fjorton dagar för den avslutande SSK-tävlingen.

Hur har det gått i SSK?

- Det går rätt så bra, vi ligger tvåa än så länge.

Vad tycker du om den här helgen?

- I går gick det rätt så bra, det blev en tredjeplats, efter lite kamp om andraplatsen. Idag blev det rätt så lugnt, eftersom Robert Gustafsson körde av redan på uppvärmningsvarvet. Roger Fredriksson försvann i och med hans tjuvstart igår. Jag vet inte om jag körde på säkerhet, det gick fort i alla fall. Det andra var lite snabbare idag, men hade det behövts hade jag väl fått åka lite fortare. 

Skrivet av: Racestripe